Διεπιστημονική ομάδα

Παπαδοπούλου Δήμητρα

Λογοθεραπεύτρια

Η Δήμητρα είναι Λογοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Αποφοίτησε από το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου και έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της από το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Εκπαιδεύτηκε σε σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία και εξειδικεύτηκε στις Αναγνωστικές Δυσκολίες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επίσης, κατέχει το Δίπλωμα Εθελοντή Νοσηλευτή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών.
Εργάζεται ως Λογοθεραπεύτρια από το 2013 σε ιδιωτικά πλαίσια και ως παράλληλη στήριξη σε παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Επίσης, έχει εργαστεί και ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Μεσσηνίας και στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αρκαδίας. Επιπλέον, έχει προσφέρει εθελοντική υπηρεσία στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας, στους Νεαρούς Αθλητές των Special Olympics και στο Απογευματινό Αλληλέγγυο Σχολείο «Το σχολείο μας», του συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Έχει λάβει μέρος με αναρτημένη ανακοίνωση (μετά από κρίση) στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού και έχει αρθρογραφήσει σε τοπική εφημερίδα με θέμα τον Αυτισμό.
Στο πλαίσιο της συνεχούς της κατάρτισης έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδριών, σεμιναρίων και ημερίδων σχετικά με θέματα Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Ενδεικτικά, αναφέρεται πως έχει πιστοποιηθεί σε θεραπευτικές μεθόδους, όπως PECS, MAKATON, TEACCH, PALIN-PCI, κ.α.
Στο κέντρο Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Ενηλίκων παρέχει τις υπηρεσίες της στο τμήμα Λογοθεραπείας.

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Αργοπορημένη προσέλευση γονέων και παιδιών στο σχολείο και στα μαθήματά τους – Μηνύματα που στέλνουν οι γονείς

Τί είναι οι «επιτελικές λειτουργίες»

Οι επιτελικές λειτουργίες (executive functions) είναι σύμφωνα με τον Funahashi (2001) «το προϊόν της συντονισμένης λειτουργίας ποικίλων διεργασιών