Διεπιστημονική ομάδα

Καρόλα Φόλλε – Αλέπη

Κλιν. Ψυχολόγος MSc – Παιδοψυχολόγος και Λογοθεραπεύτρια

Η Καρόλα Φόλλε – Αλέπη είναι Κλιν. Ψυχολόγος MSc – Παιδοψυχολόγος και Λογοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του πτυχίου της στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Marburg/ Γερμανίας και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.
Εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία στην Ψυχοθεραπεία Γνωσιακής - Συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης, στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς (Applied Behavior Analysis, ABA) και στην Κλινική Θεραπευτική Ύπνωση. Επιπλέον μετεκπαιδεύτηκε στην  Ελλάδα στις Μαθησιακές Δυσκολίες / Δυσλεξία και ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπαίδευση στην τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο  EMDR  (Eye Movement Desensitization and Reprocessing - Οφθαλμοκινητική Απευαισθητοποίηση και Επανεπεξεργασία).
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων πάνω στην Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με στόχο τη συνέχιση και διεύρυνση της εκπαίδευσής της στην ψυχοθεραπευτική επιστήμη.
To 2013 πήρε το πτυχίο της στη Λογοθεραπεία από το τμήμα λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι.  Πελοποννήσου.
Είναι παντρεμένη,  έχει δύο παιδιά και ζει μόνιμα στην Καλαμάτα.
Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά από το 1993 ιδιωτικά στο γραφείο της στην Καλαμάτα με ενήλικα άτομα, παιδιά και εφήβους καθώς και με οικογένειες .
Από το 2012 εργάζεται και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε ομιλίες και σεμινάρια και έχει οργανώσει η ίδια ημερίδες για θέματα ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής. Διοργανώνει βιωματικές ομάδες εφήβων-ενηλίκων για Αυτογνωσία και Προσωπική Ανάπτυξη καθώς και για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων θεμάτων (άγχος, κρίσεις πανικού, άγχος εξετάσεων, φοβίες, χωρισμός κ.τ.λ.).
Εκπαιδεύει στελέχη ψυχικής υγείας στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς και οργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης γονέων αυτιστικών παιδιών  με στόχο να γίνονται, σε στενή συνεργασία με το θεραπευτή, συνεκπαιδευτές  των παιδιών τους και να συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο οικογενειακό τους περιβάλλον.
To 2011 δημιούργησε το Κέντρο Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Ενηλίκων στην Καλαμάτα με όραμα την άρτια οργανωμένη παροχή υπηρεσιών στο χώρο της  Λογοθεραπείας, της Ειδικής Αγωγής, της Ψυχοθεραπείας και της Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Τον Απρίλιο του 2014 λειτούργησε παράρτημα του Κέντρου και στη Μεσσήνη.
Το  2012 εκδόθηκε το βιβλίο της «Διαχειριστείτε το άγχος σας» από τις εκδόσεις Αλκυών.

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Αργοπορημένη προσέλευση γονέων και παιδιών στο σχολείο και στα μαθήματά τους – Μηνύματα που στέλνουν οι γονείς

Τί είναι οι «επιτελικές λειτουργίες»

Οι επιτελικές λειτουργίες (executive functions) είναι σύμφωνα με τον Funahashi (2001) «το προϊόν της συντονισμένης λειτουργίας ποικίλων διεργασιών