Εκδόσεις

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΆΓΧΟΣ ΣΑΣ
«Διαχειριστείτε το άγχος σας - Ένας πρακτικός οδηγός» με επισυναπτόμενο cd με ασκήσεις χαλάρωσης από τις εκδόσεις Αλκυών.
Το βιβλίο «Διαχειριστείτε το άγχος σας - ένας πρακτικός οδηγός» περιέχει μια σύντομη ανάλυση του φαινομένου του άγχους, αλλά κυρίως διάφορες δοκιμασμένες, απλές, αλλά αποτελεσματικές και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές αναπνοής, χαλάρωσης και μεθόδους οργάνωσης, που είναι δυνατόν να βοηθήσουν τον αναγνώστη στην αποτελεσματική διαχείριση του άγχους.
Οι τεχνικές που αναλύονται στο βιβλίο είναι:
  • Η διαφραγματική αναπνοή, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο βαθιάς σωματικής και ψυχικής χαλάρωσης
  • Η σταδιακή νευρομυϊκή χαλάρωση (κατά τον Jacobson)
  • Η νοερή απεικόνιση για βαθιά χαλάρωση με τις σκηνές «θάλασσα» και «δάσος»
  • Χαλάρωση για έναν ξεκούραστο ύπνο
  • Τεχνικές αντιμετώπισης για τη διαχείριση καθημερινών καταστάσεων άγχους
  • Σύντομες τεχνικές χαλάρωσης που είναι δυνατόν να ενσωματωθούν στις καθημερινές δραστηριότητες.
Βασικό κομμάτι του βιβλίου αποτελεί το επισυναπτόμενο CD, το οποίο περιέχει - για πρώτη και μοναδική φορά στην ελληνική γλώσσα - οδηγίες εκφωνούμενες από την ίδια τη συγγραφέα, για ασκήσεις αναπνοής, σωματικής και ψυχικής χαλάρωσης, καθώς και για τεχνικές νοερής απεικόνισης και τεχνικές αντιμετώπισης της αϋπνίας.
Οι οδηγίες για τις διάφορες μεθόδους χαλάρωσης βρίσκονται επίσης σε έντυπη μορφή στο παράρτημα του οδηγού για την καλύτερη εφαρμογή από τον αναγνώστη.
Επιθυμία μου είναι με τη βοήθεια του βιβλίου και των ασκήσεων που περιέχονται σε αυτό, αλλά και στο cd, το άγχος να αποτελέσει εφαλτήριο για νέες προκλήσεις, και να γίνει συνοδοιπόρο και σύμμαχο στη ζωή όλων και όχι σκόπελο.

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - μέρες χαράς ή μελαγχολίας;

Αργοπορημένη προσέλευση γονέων και παιδιών στο σχολείο και στα μαθήματά τους – Μηνύματα που στέλνουν οι γονείς