Σχολική ετοιμότητα

16.png
Κάθε χρόνο το  Σεπτέμβριο μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά και τα παιδιά του νηπιαγωγείου γίνονται μαθητές της Α’ τάξης του δημοτικού σχολείου. Η ένταξη του παιδιού στη σχολική κοινότητα αποτελεί μεγάλη αλλαγή στη ζωή του και πέρα από συναισθήματα χαράς, προκαλεί άγχος και αγωνία ιδιαίτερα στους γονείς.
Αναρωτιούνται αν το παιδί τους έχει τα στοιχεία και τις προϋποθέσεις που το καθιστούν έτοιμο να δεχτεί τις γνωστικές και κοινωνικές απαιτήσεις του καινούριου του περιβάλλοντος, καθώς πρέπει να μάθει να γράφει, να διαβάζει, να μετράει, να αποκτά σχολικές γνώσεις σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και να προσαρμοστεί σε ένα καινούργιο περιβάλλον με καινούργιους κανόνες και άγνωστα άτομα.
Για τη σχολική επιτυχία του παιδιού, βασικός παράγοντας είναι αν το παιδί έχει κατακτήσει τη λεγόμενη  «σχολική ετοιμότητα» όταν ξεκινά την Α’ δημοτικού. 

Περισσότερα

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Βλάπτεται η ψυχική υγεία του παιδιού μου μέσω της καραντίνας με όλα τα περιοριστικά μέτρα;

Με βάση τα νέα δεδομένα που επικρατούν τους τελευταίους μήνες λόγω του κορονοϊού η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει αρκετά.

Τί είναι οι «επιτελικές λειτουργίες»

Οι επιτελικές λειτουργίες (executive functions) είναι σύμφωνα με τον Funahashi (2001) «το προϊόν της συντονισμένης λειτουργίας ποικίλων διεργασιών