Πώς αντιμετωπίζουμε τη νοητική υστέρηση;

noitiki_stirisi.jpg
Στο Κέντρο Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Ενηλίκων, η αντιμετώπιση των παιδιών με νοητική υστέρηση γίνεται από μια διεπιστημονική ομάδα (ψυχολόγοι, παιδοψυχολόγοι, λογοθεραπεύτριες, εργοθεραπεύτριες) μέσα σε ένα φιλικό, υποστηρικτικό και δομημένο περιβάλλον. Έπειτα από διεπιστημονική αξιολόγηση, οι θεραπευτές  θα εντοπίσουν τις δυνατότητες, αλλά και τις δυσκολίες του κάθε παιδιού και στη συνέχεια θα διαμορφώσουν ένα κατάλληλο και εξατομικευμένο  πρόγραμμα, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του παιδιού και της οικογένειάς του. 
Στόχος των προγραμμάτων μας είναι η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των παιδιών στο μέγιστο βαθμό με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και των οικογενειών τους.  Σταθερότητα, υπομονή, θέληση και αγάπη από τη μεριά μας, αλλά και από τη μεριά της οικογένειας είναι τα καλύτερα εφόδια στις προσπάθειες να καλυτερεύσει η καθημερινότητα των παιδιών και μέρα με τη μέρα να ανοίγουν όσο μπορούν τα φτερά τους.

Περισσότερα

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Βλάπτεται η ψυχική υγεία του παιδιού μου μέσω της καραντίνας με όλα τα περιοριστικά μέτρα;

Με βάση τα νέα δεδομένα που επικρατούν τους τελευταίους μήνες λόγω του κορονοϊού η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει αρκετά.

Τί είναι οι «επιτελικές λειτουργίες»

Οι επιτελικές λειτουργίες (executive functions) είναι σύμφωνα με τον Funahashi (2001) «το προϊόν της συντονισμένης λειτουργίας ποικίλων διεργασιών