Τμήμα Αξιολόγησης

tmima aksiologisis
Στο Κέντρο Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Ενηλίκων λειτουργεί ειδικό τμήμα ψυχομετρικής αξιολόγησης παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφήβων και ενηλίκων.
Στο τμήμα αυτό,  χρησιμοποιούνται επίσημα ψυχομετρικά εργαλεία, σταθμισμένα σε ελληνικό πληθυσμό, καθώς και ανεπίσημα τεστ αξιολόγησης, που δημιουργήθηκαν μέσα από την πολυετή εμπειρία έμπειρων ψυχολόγων και καταξιωμένων  παιδαγωγών και λογοθεραπευτών.
Η ψυχομετρική εκτίμηση μπορεί να γίνει με τους εξής στόχους:
  • Εκτίμηση με ψυχομετρικά εργαλεία, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περίπτωσης και στη συνέχεια γραπτή αναφορά των αποτελεσμάτων της εκτίμησης, με στόχο τη χρήση της από τον ενδιαφερόμενο για οποιαδήποτε λόγο.
  • Εκτίμηση με ψυχομετρικά εργαλεία και στη συνέχεια ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα αποτελέσματα, καθώς και πρόταση  θεραπευτικού πλάνου με στοχοθεσία βασισμένη στα αποτελέσματα της αξιολόγησης.
Σε αυτήν την ενότητα παρουσιάζεται μια επιλογή ψυχομετρικών εργαλείων με αξιοπιστία και εγκυρότητα, μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στα ελληνικά και σταθμισμένα στον ελληνικό πληθυσμό. Η διαχείριση των δεδομένων και των πληροφοριών είναι απόρρητη και λειτουργεί με την άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Περισσότερα

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - μέρες χαράς ή μελαγχολίας;

Αργοπορημένη προσέλευση γονέων και παιδιών στο σχολείο και στα μαθήματά τους – Μηνύματα που στέλνουν οι γονείς