Διεπιστημονική ομάδα

Έφη Φαρμάκη

Εργοθεραπεύτρια

Η Έφη Φαρμάκη είναι Εργοθεραπεύτρια και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και κατέχει άδεια ακήσεως επαγγέλματος.
Κατά την διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε κλινική άσκηση στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, όπου παρείχε εργοθεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές ηλικίας 7-14 ετών. Στα πλαίσια της κλινικής της άσκησης συμμετείχε και σε ψυχιατρικές δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί», πραγματοποιώντας επισκέψεις σε ξενώνες και οικοτροφεία. Επίσης συμμετείχε στις θεραπευτικές ομάδες του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγείας Βύρωνα - Καισαριανής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, όπου και παρακολούθησε συνεδρίες Art-Therapy.
Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια αναφορικά με την επιστήμη της Εργοθεραπείας, όπως επίσης το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και έχει καταρτηθεί πάνω στις γνώσεις του εναλλακτικού τρόπου επικοινωνίας "PECS επίπεδο 1". 
Στο Κέντρο Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας παιδιών και ενηλίκων της Καρόλα Φόλλε - Αλέπη παρέχει τις υπηρεσίες της στο τμήμα Εργοθεραπείας.

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Τί είναι οι «επιτελικές λειτουργίες»

Οι επιτελικές λειτουργίες (executive functions) είναι σύμφωνα με τον Funahashi (2001) «το προϊόν της συντονισμένης λειτουργίας ποικίλων διεργασιών

Πρακτικές συμβουλές για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση προτείνεται την παρούσα χρονική στιγμή ως τρόπος διαχείρισης της κρίσης και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση.