Διεπιστημονική ομάδα

Βασιλική Ζαχαροπούλου

Λογοθεραπεύτρια

Η Βασιλική Ζαχαροπούλου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου. Ασχολείται με αξιολογήσεις και θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με διαταραχές στην ομιλία, τον λόγο, την επικοινωνία, με μαθησιακές δυσκολίες και με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.
Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης, έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκπαιδεύσεων σχετικά με θέματα Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» διάρκειας 420 ωρών, καθώς επίσης έχει εκπαιδευτεί στο Συμπεριφορικό Γνωσιακό Δράμα(CBD), στο Π.Εξ.Σ.Ε, στο Greenspan Floortime Approach, στο PECS επιπέδου 1, στις Κοινωνικές Ιστορίες κλπ. Έχει λάβει βασική κατάρτιση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και στο Messy and Sensory Play.
Έχει κάνει εκπαιδεύσεις σχετικά με την παιγνιοθεραπεία, το θεατρικό παιχνίδι κ.α. Τον τελευταίο χρόνο έχει ξεκινήσει την εκπαίδευσή της στη Νοηματική Γλώσσα.

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Αργοπορημένη προσέλευση γονέων και παιδιών στο σχολείο και στα μαθήματά τους – Μηνύματα που στέλνουν οι γονείς

Τί είναι οι «επιτελικές λειτουργίες»

Οι επιτελικές λειτουργίες (executive functions) είναι σύμφωνα με τον Funahashi (2001) «το προϊόν της συντονισμένης λειτουργίας ποικίλων διεργασιών