Προγράμματα

Πρόγραμμα Σχολικής Ετοιμότητας

Διάρκεια: 
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα και ολοκληρώνεται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 
Ηλικία: 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής ηλικίας που τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πρόκειται να φοιτήσουν στην Α’ τάξη του δημοτικού. Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά που είτε παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα παρέμβασης στο κέντρο μας είτε όχι και θέλουν να προετοιμαστούν για το νέο σχολικό περιβάλλον του δημοτικού.
Δομή προγράμματος:
Μετά από ατομική αξιολόγηση με αναγνωρισμένα αξιόπιστα αξιολογητικά εργαλεία (ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ, ΑΘΗΝΑ Τεστ, Α -Τεστ κ.α.) οι γονείς ενημερώνονται για τα δυνατά και αδύναμα σημεία του παιδιού τους και στη συνέχεια σχεδιάζεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα σχολικής ετοιμότητας με αναγνωρισμένες μεθόδους (Μέθοδος Κολοβού κ.α.), το οποίο περιλαμβάνει τόσο ατομικές συνεδρίες όσο και ομαδικά μαθήματα (προσομοίωση τάξης) για την όσο γίνεται καλύτερη προετοιμασία του παιδιού.
Λήξη προγράμματος:
Όταν έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, οι γονείς ενημερώνονται αναλυτικά για την πορεία του παιδιού τους και θα συμβουλευτούν με επιπλέον προτάσεις από εμάς για το πως μπορούν να βοηθήσουν και εκείνοι στις όποιες δυσκολίες απομένουν.

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Αργοπορημένη προσέλευση γονέων και παιδιών στο σχολείο και στα μαθήματά τους – Μηνύματα που στέλνουν οι γονείς

Τί είναι οι «επιτελικές λειτουργίες»

Οι επιτελικές λειτουργίες (executive functions) είναι σύμφωνα με τον Funahashi (2001) «το προϊόν της συντονισμένης λειτουργίας ποικίλων διεργασιών