Προγράμματα

Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα (Cognitive Behaviour Drama)

Cognitive Behaviour Drama.jpg
Cognitive Behaviour Drama
Ένα πρωτοποριακό ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους με
  • Επικοινωνιακές  δυσκολίες
  • Xαμηλή αυτοεκτίμηση
  • Προβλήματα συμπεριφοράς
  • ΔΕΠ - Υ
  • Υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό
  • Σύνδρομο Άσπεργκερ
  • Επιλεκτική αλαλία
  • Φοβίες
Το ΓΣΔ, τί είναι;
Το ΓΣΔ συνδυάζει για πρώτη φορά την τέχνη του θεάτρου με αρχές και τεχνικές από θεραπευτικές μεθόδους της ψυχολογίας, όπως η γνωσιακή και η συμπεριφορική.
Τί στόχους έχει;
Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, αλλά και να ξεπεράσουν προσωπικές δυσκολίες, όπως φοβίες, άγχη, στερεοτυπίες, αντίσταση στην αλλαγή και έλλειψη αυτοπεποίθησης.
Ποιες μεθόδους χρησιμοποιεί;
Τα παιδιά καλούνται να συμμετέχουν βιωματικά σε συναρπαστικές ιστορίες και να ξεπεράσουν μια σειρά δοκιμασιών, κάτι που θα τα οδηγήσει να ανακαλύψουν το χαμένο θησαυρό, να βρουν το μαγικό τόπο με τα σοκολατένια ρυάκια, να λύσουν τον γρίφο της εξαφάνισης του μικρού μάγου, να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση κτλ.
Οι δοκιμασίες αυτές στοχεύουν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών και να τα παροτρύνουν να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να δημιουργήσουν φιλίες και να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, όπως η αντίληψη και η έκφραση των συναισθημάτων τους, η αντίληψη της λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας, η ενσυναίσθηση, η ικανότητα να ακούν τον συνομιλητή τους, να παρακολουθούν και να συμμετέχουν σε μία συζήτηση.
Συντονίστρια ομάδων: Καρόλα Φόλλε – Αλέπη, Κλιν. Ψυχολόγος MSc – Παιδοψυχολόγος, Λογοθεραπεύτρια.
Πιστοποιημένη στην μέθοδο CBD (Χ. Καρνέζη)

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Αργοπορημένη προσέλευση γονέων και παιδιών στο σχολείο και στα μαθήματά τους – Μηνύματα που στέλνουν οι γονείς

Τί είναι οι «επιτελικές λειτουργίες»

Οι επιτελικές λειτουργίες (executive functions) είναι σύμφωνα με τον Funahashi (2001) «το προϊόν της συντονισμένης λειτουργίας ποικίλων διεργασιών