Συμβουλευτική γονέων

Συμβουλευτική γονέων  (1).jpg
Η στιγμή που δύο άνθρωποι γίνονται γονείς, είναι μια από τις πιο μαγικές και συναρπαστικές της ζωή τους! 
Στην πάροδο του χρόνου, όμως, αρκετοί διαπιστώνουν ότι δεν είναι όλα όπως τα είχαν ονειρευτεί, δεν  νιώθουν αρκετά ικανοί να αντιμετωπίζουν, πλέον, δύσκολες καταστάσεις της οικογενειακής τους ζωής και έχουν ανασφάλειες σχετικά με την ανατροφή του παιδιού τους.
Θέματα που συχνά φέρνουν αναστάτωση σε μια νέα οικογένεια, είναι για παράδειγμα:
  • «Πολλές φορές δεν αντέχω το παιδί μου – είμαι κακή μητέρα;»
  • «Το παιδί μου δεν με ακούει! Τί να κάνω;»
  • «Από τότε που γεννήθηκε το παιδί μας, δεν έχουμε ερωτική ζωή. Η γυναίκα μου κοιμάται με το παιδί μας στο κρεβάτι και εγώ στον καναπέ -και αυτό συμβαίνει 3 χρόνια τώρα!»
ή ακόμα και:
  • «Τελικά δεν ταιριάξαμε… Πώς μπορεί να είναι η χωρισμός μας όσο γίνεται πιο ανώδυνος για το παιδί μας;»
Στις συνεδρίες συμβουλευτικής γονέων μπορούν να συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τους γονείς, καθώς και ολόκληρη την οικογένεια. Στη συνέχεια, οι ειδικοί μπορεί να προτείνουν αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης δύσκολων (π.χ. επιθετικότητα), τρόπους αντιμετώπισης συγκεκριμένων δυσκολιών (π.χ. το παιδί δεν κοιμάται στο κρεβάτι του) ή προγράμματα καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας. 
Ακόμα, τα μέλη μπορεί να παραπεμφθούν σε άλλες δομές, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο (π.χ. κοινωνικές υπηρεσίες σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας). 

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Αργοπορημένη προσέλευση γονέων και παιδιών στο σχολείο και στα μαθήματά τους – Μηνύματα που στέλνουν οι γονείς

Τί είναι οι «επιτελικές λειτουργίες»

Οι επιτελικές λειτουργίες (executive functions) είναι σύμφωνα με τον Funahashi (2001) «το προϊόν της συντονισμένης λειτουργίας ποικίλων διεργασιών