Μέθοδοι

ΜAKATON

Tο γλωσσικό πρόγραμμα MAKATON είναι ένας πολυμορφικός τρόπος επικοινωνίας για άτομα που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση και σωματικές αναπηρίες που καθιστούν δυσλειτουργική την επικοινωνία τους με το περιβάλλον. Είναι ένα από τα πιο γνωστά και κυρίως χρησιμοποιούμενα πολυαισθητηριακά, εναλλακτικά προγράμματα ανάπτυξης της επικοινωνίας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες περίπου 40 χώρες. Συνδυάζει ομιλία, νοηματικά σήματα και γραφικά σύμβολα και αποτελεί μία οργανωμένη προσέγγιση για τη διδασκαλία της γλώσσας και της επικοινωνίας γενικά. Χρησιμοποιείται με επιτυχία σε άτομα με μέτριες ή και σοβαρές δυσκολίες μάθησης, αλλά και σε άτομα με σωματικά προβλήματα, παιδιά και ενήλικες με νοητική υστέρηση,  αυτισμό, προβλήματα γλώσσας, πολλαπλές αισθητηριακές βλάβες και επίκτητα νευρολογικά προβλήματα. 
Η Καρόλα  Φόλλε– Αλέπη και οι συνεργάτες της έχουν εκπαιδευτεί στη συγκεκριμένη μέθοδο από Aντιπρόσωπο Εκπαιδευτή της MAKATON ELLAS (Εξουσιοδοτημένος Φορέας Διάδοσης του Γλωσσικού Προγράμματος MAKATON στην Ελλάδα από το MAKATON Charity UK).

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Αργοπορημένη προσέλευση γονέων και παιδιών στο σχολείο και στα μαθήματά τους – Μηνύματα που στέλνουν οι γονείς

Τί είναι οι «επιτελικές λειτουργίες»

Οι επιτελικές λειτουργίες (executive functions) είναι σύμφωνα με τον Funahashi (2001) «το προϊόν της συντονισμένης λειτουργίας ποικίλων διεργασιών