Ραντεβού

Πώς αντιμετωπίζουμε τη νοητική υστέρηση;

noitiki sterisi
Στο Κέντρο Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Ενηλίκων, η αντιμετώπιση των παιδιών με νοητική υστέρηση γίνεται από μια διεπιστημονική ομάδα (ψυχολόγοι, παιδοψυχολόγοι, λογοθεραπεύτριες, εργοθεραπεύτριες) μέσα σε ένα φιλικό, υποστηρικτικό και δομημένο περιβάλλον. Έπειτα από διεπιστημονική αξιολόγηση, οι θεραπευτές  θα εντοπίσουν τις δυνατότητες, αλλά και τις δυσκολίες του κάθε παιδιού και στη συνέχεια θα διαμορφώσουν ένα κατάλληλο και εξατομικευμένο  πρόγραμμα, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του παιδιού και της οικογένειάς του. 
Στόχος των προγραμμάτων μας είναι η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των παιδιών στο μέγιστο βαθμό με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και των οικογενειών τους.  Σταθερότητα, υπομονή, θέληση και αγάπη από τη μεριά μας, αλλά και από τη μεριά της οικογένειας είναι τα καλύτερα εφόδια στις προσπάθειες να καλυτερεύσει η καθημερινότητα των παιδιών και μέρα με τη μέρα να ανοίγουν όσο μπορούν τα φτερά τους.

Περισσότερα

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Πότε να επισκεφτώ έναν ψυχολόγο;

Η επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο δεν προϋποθέτει απαραίτητα την ύπαρξη σοβαρής ψυχικής διαταραχής – είναι, πάνω απ’ όλα, μια πράξη φροντίδας του εαυτού μας.

«Μαμά, δεν το τρώω!» Όταν το φαγητό γίνεται «μάχη».

Το παιδί μου δεν κάθεται στο τραπέζι και συχνά αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω κάποιο βίντεο για να του αποσπάσω την προσοχή. Η διαδικασία του γεύματος μοιάζει με κυνηγητό ή μάχη. Τι να κάνω;
Θέλετε στο email σας τα τελευταία μας άρθρα;

επικοινωνια

 
* παρακαλώ συμπληρώστε το ονοματεπώνυμο και το εμαιλ
* Ευχαριστούμε. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα.
espa