Διεπιστημονική ομάδα

Τζώρτζη Παναγιώτα

Κοινωνική κλινική ψυχολόγος

Η Παναγιώτα Τζώρτζη είναι κοινωνική κλινική ψυχολόγος. Αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μετέπειτα, έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 
Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών για περίπου δυο χρόνια σε διάφορες δομές και συγκεκριμένα στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο Δ΄ Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα. Παράλληλα, στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών παραβρέθηκε στη Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, αλλά συμμετείχε σε πλαίσιο συνεργασίας και στη σύσταση και στον συντονισμό ομάδας, σε μία διοργάνωση του Συμβουλευτικού Σταθμού Δήμου Νεάπολης – Συκεών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ακόμα, μέσω του προγράμματος σπουδών της, έχει έρθει σε επαφή με πολλά ψυχομετρικά εργαλεία.
Στο πλαίσιο συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης, έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, που αφορούν διάφορους τομείς της ψυχολογίας. Ενδεικτικά, αναφέρεται πως έχει παρακολουθήσει 40ωρη εκπαίδευση ΑΒΑ, ενώ εκπαιδεύτηκε και στη χρήση του συστήματος εναλλακτικής επικοινωνίας PECS.

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Αργοπορημένη προσέλευση γονέων και παιδιών στο σχολείο και στα μαθήματά τους – Μηνύματα που στέλνουν οι γονείς

Τί είναι οι «επιτελικές λειτουργίες»

Οι επιτελικές λειτουργίες (executive functions) είναι σύμφωνα με τον Funahashi (2001) «το προϊόν της συντονισμένης λειτουργίας ποικίλων διεργασιών