Διεπιστημονική ομάδα

Ούτσικα Χρυσούλα

Λογοθεραπεύτρια

Η Χρυσούλα Ούτσικα είναι λογοθεραπεύτρια, μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων- Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια των σπουδών της και στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης παρακολούθησε αξιολογήσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις σε παιδιά με διαταραχές στην ομιλία, στο λόγο, στην επικοινωνία, στις μαθησιακές δυσκολίες, στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος, καθώς και διάφορων συνδρόμων.
Στα πλαίσια της συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με θέματα Λογοθεραπείας. Έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα επικοινωνίας PECS επίπεδο 1 βασική κατάρτιση και επίπεδο 2 προχωρημένη κατάρτιση, στη δόμηση προγράμματος TEACCH, καθώς και στο phoneme Touch and say. Επίσης, είναι εκπαιδευμένη στη μέθοδο M.O.R.E. και O.P.T. και έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια «Ο ρόλος των πηκτικών ουσιών στην αντιμετώπιση της δυσφαγίας – θεωρία και πρακτική εκπαίδευση>> και «Δυσφαγία – αξιολόγηση και θεραπεία». Επιπλέον έλαβε μέρος σε τρίμηνο σεμινάριο με θέμα «Παιδοψυχολογία – Παιδοψυχιατρική».
Έχει εργαστεί στην Αθήνα σε κέντρα ειδικής αγωγής με παιδιά με δυσκολίες στην άρθρωση, στη ροή ομιλίας, στις μαθησιακές δυσκολίες, στην επικοινωνία και σε πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης με παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος και σε κέντρο αποκατάστασης με παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομα, εγκεφαλικό επεισόδιο, αφασίες, προβλήματα σίτισης και αδυναμίας μυών προσώπου.

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Τί είναι οι «επιτελικές λειτουργίες»

Οι επιτελικές λειτουργίες (executive functions) είναι σύμφωνα με τον Funahashi (2001) «το προϊόν της συντονισμένης λειτουργίας ποικίλων διεργασιών

Πρακτικές συμβουλές για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση προτείνεται την παρούσα χρονική στιγμή ως τρόπος διαχείρισης της κρίσης και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση.