Διεπιστημονική ομάδα

Μάριος Κρητικός

Εργοθεραπευτής

Ο Μάριος Κρητικός είναι Εργοθεραπευτής και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του πραγματοποίησε κλινική άσκηση στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΕΛΕΠΑΠ, όπου παρείχε εργοθεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με κινητική αναπηρία από 18 μηνών έως 16 ετών.
Στα πλαίσια της κλινικής του άσκησης συμμετείχε και σε ψυχιατρικές δομές του Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Ζωγράφου με τις παρακάτω αρμοδιότητες:
◦ Οργάνωσης θεραπευτικής ομάδας ◦ Διοργάνωσης δραστηριοτήτων στον τομέα γνωστικών δεξιοτήτων ◦ Συντονισμός ομάδας για την μετέπειτα συμμετοχή τους στα εργαστήρια του κέντρου(προπαρασκευαστικό) ◦ Εκτέλεση κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια αναφορικά με την επιστήμη της Εργοθεραπείας και κατέχει και τους τρεις κύκλους Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (sensory integration). Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάριο με θέμα Δυσλεξία – Αξιολόγηση και Τεχνικές Παρέμβασης» Στο Κέντρο Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Ενηλίκων της Καρόλα Φόλλε - Αλέπη παρέχει τις υπηρεσίες του στο τμήμα Εργοθεραπείας.

blog

Μεινετε ενημερωμενοι. Νεα, αποψεις και ενδιαφεροντα αρθρα

Αργοπορημένη προσέλευση γονέων και παιδιών στο σχολείο και στα μαθήματά τους – Μηνύματα που στέλνουν οι γονείς

Τί είναι οι «επιτελικές λειτουργίες»

Οι επιτελικές λειτουργίες (executive functions) είναι σύμφωνα με τον Funahashi (2001) «το προϊόν της συντονισμένης λειτουργίας ποικίλων διεργασιών