1
2
3
4

Κρίση στη ζωή

Krisi sti zoi txtΜπορεί να συμβεί σε όλους μας…

Ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να αλλάξει ριζικά από τη μια μέρα στην άλλη.

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ένας χωρισμός, η ανακάλυψη μιας απιστίας, μια ασθένεια, η απώλεια εργασίας και πολλά άλλα γεγονότα μπορούν να εισβάλλουν στη ζωή του κάθε ανθρώπου χωρίς εξαίρεση και να προκαλέσουν μια σοβαρή κρίση στη ζωή του.

Ο άνθρωπος που αντιμετωπίζει μια τέτοια κατάσταση είναι πιθανό να νιώθει ότι δεν επαρκούν οι ψυχικές του ικανότητες για τη διατήρηση της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής του ισορροπίας  και να αισθάνεται ότι είναι αβοήθητος μπροστά σε μια απρόβλεπτη πραγματικότητα.

Είναι πολύ πιθανό να αναβλύζουν αισθήματα απογοήτευσης και απελπισίας που μπορεί να οδηγήσουν το άτομο στην παθητική μοιρολατρία και στην παραίτηση από την ενεργητική στάση ζωής.

Σε μια τέτοια κατάσταση η βοήθεια ενός ψυχολόγου μπορεί να είναι πολύτιμη γιατί η επέμβασή του εστιάζει στους εσωτερικούς πόρους, που κατέχει ο κάθε άνθρωπος, οι οποίοι καθιστούν δυνατή την αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων και βοηθούν στην επιτυχή αντιμετώπιση δυσμενών γεγονότων της ζωής.

Ο ψυχολόγος θα βοηθήσει το άτομο που αντιμετωπίζει μια κρίση, να συλλέξει τα κατάλληλα εφόδια, έτσι ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας τα εφόδια αυτά, το άτομο θα χτίσει ένα «τείχος προστασίας» για πιθανές ανάλογες μελλοντικές κρίσεις, τις οποίες θα είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά.